• Malliesimerkki

Paques vähentää seisokkeja biokaasutehtaassa Watson-Marlow-pumpuilla

WMFTS:n pumput ovat kasvattaneet järjestelmän tehokkuutta poistaa rikkivetyä biokaasusta ja maakaasusta

  • Paques korvasi ylikuumenevat progressiiviset kammiopumput WMFTS:n pumpuille niiden erittäin tarkan kemikaalien annostelun ja hankaavien ja syövyttävien nesteiden käsittelykyvyn takia

Kun pumput ylikuumenivat biokaasun rikinpoistojärjestelmässä, Paques korvasi ne Watson-Marlow Fluid Technology Solutionsin (WMFTS) peristalttipumpuilla – tämä ratkaisu kasvatti tehokkuutta ja kustannussäästöjä.

Maailman johtava kustannustehokkaiden jäteveden ja -kaasujen puhdistusjärjestelmien toimittaja Paques on vähentänyt seisokkiaikaa ottamalla käyttöön APEX-, Qdos- ja Bredel-pumput anaerobisessa teollisuusjätteen käsittelyjärjestelmässä Brasiliassa.

Haaste

Paques, jonka pääkonttori on Alankomaissa, auttaa yrityksiä vähentämään jätteen käsittelyyn vaadittavaan puhtaan veden määrää ja hiilijalanjälkeä sekä keräämään arvokkaita resursseja jätteestä sen ympäristöystävällisen bioteknologian avulla. 
 
Paquesin biologinen prosessi THIOPAQ® poistaa rikkivedyn (H2S) huoneenlämpötilassa kiinteässä muodossa esiintyvää keltaista alkuainerikkiä tuottavista biokaasu- ja maakaasuvirroista, ja prosessia voidaan käyttää useisiin erilaisiin rikkivetyä (H2S) sisältäviin biokaasuvirtoihin.

apex

Progressiiviset kammiopumput ylikuumenivat käytössä erityisesti siirrettäessä rikkimassaa reaktoreista sentrifugiin ja pumppujen käyttö edellytti jatkuvaa lämpötilan valvontaa – seurauksena oli jatkuvia kunnossapitoon liittyviä seisokkeja.

Uuden asiakasyksikön valmistuksen aikana Paques teki parannuksia biokaasun THIOPAQ®-rikinpoistojärjestelmään THIOPAQ® – biokaasun rikinpoisto – PAQUES. Yksikkö syntyi suuren sokeritehtaan ja maatalouden jätteestä biokaasua tuottavan energiayhtiön yhteistyöstä.

Ratkaisu

Tässä projektissa THIOPAQ®-järjestelmän progressiiviset kammiopumput korvattiin useilla erilaisilla WMFTS – APEX -peristalttipumpuilla ja Bredel-letkupumpuilla sekä kemiallisia aineita mittaavilla Qdos-pumpuilla – tämä vähensi seisokkeja ja kunnossapitoa.

qdos
bredel

”THIOPAQ®-järjestelmän aiemmin käyttämiin progressiivisiin kammiopumppuihin verrattuna WMFTS-peristalttipumput tarjoavat huomattavasti pienemmät omistuskustannukset”, sanoo Paquesin tekninen johtaja Antonio Yamada. ”Lisäksi kunnossapitoon liittyvät kustannukset ovat vähentyneet huomattavasti yhdessä prosessiin käytettävien kemiallisten komponenttien kanssa.”

Pumput käyvät koko päivän, ja niitä käytetään ravinteiden, natriumkarbonaatin sekä vaahdonestoaineen kanssa jätealtaista saapuviin nesteisiin ja rikkimassan siirtämiseen sentrifugiin. Qdos-pumppuja käytetään kemikaalien annosteluun; APEX- ja Bredel-pumppuja käytetään rikin siirtoon ja natriumkarbonaatin annosteluun.

”THIOPAQ®-järjestelmän aiemmin käyttämiin progressiivisiin kammiopumppuihin verrattuna WMFTS-peristalttipumput tarjoavat huomattavasti pienemmät omistuskustannukset.”

Antonio Yamada, Engineering Manager, Paques

Tulokset

APEX- ja Qdos-pumppujen tarkka kemiallisten aineiden annostelu on tehostanut rikkivedyn (H2S) poistoprosessia. Lisäksi Bredelin pumppujen kyky käsitellä erittäin syövyttävää ja hankaavaa rikkimassaa poisti kunnossapidon aiheuttamat jatkuvat kalliit keskeytykset, joten tehokkuus on kasvanut.

”WMFTS:n ja Paquesin kumppanuus on ollut tehdasprojektin onnistumisen avain”, selittää Watson-Marlowin myynti-insinööri Nilton Constantino.

”Se kuvaa täydellisesti, kuinka järjestelmän päivittäisten ongelmien tunnistamiseen käytetty aika sekä järjestelmän muiden tärkeiden tietojen selvittäminen mahdollistaa täydellisesti asiakkaan tarpeisiin soveltuvan ratkaisun kehittämisen. Watson-Marlowin ainutlaatuinen asema täydellisten palveluiden toimittajana tarkoittaa, että meillä on käytössämme asiantuntemus useista pumpuista ja laitteistoista, ja voimme suositella asiakkaillemme ihanteellisen ratkaisun riippumatta siitä, onko kyseessä mallistomme yksittäinen pumpputyyppi tai useat pumput.”

Laitos avattiin vuoden 2020 lopulla monikansallisen olemassa olevan yli viisi miljoonaa tonnia sokeriruokoa vuosittain käsittelevän etanoli- ja sokeritehtaan viereen. Sokeritehtaassa muodostuu etanolin valmistuksen sivutuotteena tislausjätettä, joka riittää biokaasun kaupalliseen tuotantoon.

Laitoksen odotetaan tuottavan 138 000 megawattituntia (MWh) sähköenergiaa vuosittain, ja projekti asettaa tämän yhtymän strategiseen asemaan uusiutuvan energian markkinoilla sekä korostaa maatalousjätteen käsittelyn merkitystä nopeasti laajenevilla markkinoilla.