Cum funcționează pompele peristaltice?

Pompele peristaltice sunt un tip de pompă volumetrică. La baza proiectării acestor pompe se află principiul peristaltismului. Peristaltismul, în sensul biologic, reprezintă o serie de contracții ale musculaturii tubului digestiv, care fac ca alimentele să fie împinse de-a lungul acestuia.

Cum funcționează pompele peristaltice?

Rolele sau saboții unei pompe peristaltice comprimă tubul sau furtunul în mișcarea lor de rotație, generând un vacuum care aspiră fluidul prin tub.

Doar tubul sau furtunul pompei intră în contact cu fluidul, eliminând riscul ca pompa să contamineze fluidul, sau ca fluidul să contamineze pompa. Animația prezintă aspirarea fluidului în tubul unei pompe, blocarea acestuia prin rola capului pompei și expulzarea sa la trecerea următoarei role peste tub. Prin rotația rolelor se formează un vacuum în tub, care aspiră mai mult fluid pentru trecerea următoarei role.

Închiderea completă a tubului, când este blocat (comprimat) între rolă și ghidaj, îi conferă pompei acțiunea sa de refulare, prevenind refluxul și eliminând necesitatea unor supape de reținere atunci când pompa nu funcționează.

Cum funcționează o pompă peristaltică?

Cum funcționează o pompă peristaltică

De ce să alegeți o pompă peristaltică Watson-Marlow?

  • Ușor de instalat, simplu de folosit și cheltuieli de întreținere minime
  • Tehnologie scalabilă pentru îndeplinirea unor cerințe de procesare diverse
  • Grad redus de forfecare, procesare delicată fără rotoare, palete, lobi sau supape pe traseul fluidului
  • Oferă un flux stabil și o dozare precisă
  • Singura piesă de schimb este tubul cu cost redus, care poate fi înlocuit rapid la fața locului

Care sunt avantajele utilizării unei pompe peristaltice?

Principalul avantaj al pompelor peristaltice este faptul că doar tubul intră în contact cu fluidul.  Datorită faptului că doar suprafața interioară a tubului intră în contact cu fluidul, acestea elimină riscul ca pompa să contamineze fluidul, sau ca fluidul să contamineze pompa.

 

Animația prezintă aspirarea fluidului în tubul unei pompe, blocarea acestuia prin rola capului pompei și expulzarea sa la trecerea următoarei role peste tub. Prin rotația rolelor se formează un vacuum în tub, care aspiră mai mult fluid pentru trecerea următoarei role.

Închiderea completă a tubului, când este blocat (comprimat) între rolă și ghidaj, îi conferă pompei acțiunea sa de refulare, prevenind refluxul și eliminând necesitatea unor supape de reținere atunci când pompa nu funcționează.

Produse după marcă

  1. Watson-Marlow Pumps

    Vedeți pompele noastre peristaltice, care nu necesită supape, garnituri sau presgarnituri.

Liderul mondial în producția de pompe peristaltice de nișă și tehnologii asociate pentru vehiculare a lichidelor

Pentru a comanda un produs sau a adresa o întrebare, apelați numărul +36 1 445 3258 sau

Contactați un expert