• Malliesimerkki

South African Breweries kääntyy Certa-pumppujen puoleen hiivan viljelyä varten

South African Breweries ostaa MasoSine Certa 400:n energiankulutusvertailujen perusteella

  • Certa-pumput osoittavat huomattavia energiansäästöjä lohko- ja mäntäpumppuihin verrattuna hiivan viljelysovelluksissa

South African Breweries (SAB) on lisännyt olemassa olevaa prosessia ottamalla käyttöön kolme Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) -yhtiön MasoSine Certa 400 -pumppua. SAB teki ostopäätöksen, joka on tarkoitettu käytettäväksi osana hiivan viljelysovellusta, arvioituaan energiankulutuksen vertailuja Certa-pumppujen ja vastaavien lohko- ja kehämäntäpumppujen välillä.

Etelä-Afrikka on ollut SAB:n koti yhtiön vaatimattomasta alusta lähtien yli sata vuotta sitten Johannesburgin uraauurtavien kultakuumepäivien aikana. Sittemmin SAB on kasvanut merkittäväksi eteläafrikkalaiseksi organisaatioksi, jonka tuotemerkkejä ovat Castle Lager, ja se kuuluu AB InBev Groupiin, joka omistaa maailmanlaajuisesti tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Becks, Budweiser, Corona ja Stella Artois.

Todistettu menestys

WMFTS South Africa vieraili SAB:ssä täyttääkseen tiedusteluun hankkeesta, johon liittyi pumppujen käyttö hiivaan liittyvissä prosesseissa. Ottaen huomioon aikaisemman menestyksen Certa-pumppujen kanssa hiivan viljelyssä muissa Etelä-Afrikan panimoissa, kuten SAB Chamdor ja Rosslyn, WMFTS pystyi tukemaan näitä projektiesimerkkejä energian ja hiilidioksidipäästöjen (CO2) säästölaskelmilla, joita oli vaikea jättää huomiotta. Tämän seurauksena SAB tilasi odotetusti kolme MasoSine Certa 400 -pumppua.

Erityisesti Certa-pumppujen energiatehokas pumppaus, jota SAB ohjaa oman SCADA-järjestelmänsä kautta, auttaa osaltaan panimoa saavuttamaan AB InBevin 100+ kestävän kehityksen tavoitteen saavuttamista.

SAB: n hiivasovellus, jonka viskositeetti on 2000 cP, vaatii MasoSine Certalta 3,1 kW:n tehon, mikä on parempi kuin vastaavan lohko- tai kehämäntäpumpun, joka tyypillisesti vaatisi 6 kW:n tehon.

SAB:lle esitetyt energiansäästöt perustuivat pumppuihin, jotka toimivat neljä tuntia päivässä seitsemänä päivänä viikossa, vaikka tämä tietenkin vaihtelee. Energian hintana kilowattitunnilta käytettiin 0,15 euroa. Certa 400 -pumpun vuotuiset (50 viikkoa) sähkökustannukset ovat näin ollen 651 euroa verrattuna kilpailijapumpun 1 260 euroon, mikä säästää vuosittain 609 euroa pumppua kohti.

Tulos on yhtä vaikuttava CO2-päästöille: vain 2625,7 kg Certa-pumpulla verrattuna lohko- tai kehämäntäpumpun 5082 kg:aan.

certa

"SAB: n hiivasovellus, jonka viskositeetti on 2000 cP, vaatii MasoSine Certalta 3,1 kW:n tehon, mikä on parempi kuin vastaavan lohko- tai kehämäntäpumpun, joka tyypillisesti vaatisi 6 kW:n tehon."

Puhdasta teknologiaa

SAB hyötyy myös monista muista MasoSine Certa -pumpun eduista:

  • Lyhyemmät CIP-syklit (puhdistaminen paikan päällä) -syklit ja pienempi puhdistusaineiden käyttö alentavat edelleen kokonaiskustannuksia.
  • Certa-pumput ovat lähes pulssittomia, mikä varmistaa, että lisävaimennuksia ei tarvita, kun taas hienontamaton käsittely estää vaahtoamisen ilmastamisen aikana ja käytännössä eliminoi raaka-aineiden hävikin.



Lue lisää MasoSine-prosessipumpuista