• Новини

Qdos® CWT™осигурява напредък в дългосрочното дозиране на химикали

Помпата Qdos® CWT™осигурява голям напредък в дългосрочното дозиране на химикали

• Уникален елемент произвежда перисталтично действие вместо обикновена тръба
  • Всички предимства на традиционната помпа с дълъг сервизен живот при високо налягане
  • Приложения за третиране на води са между първите с предимство при ранните изпитвания

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) разкрива следващото ниво на производителност в гамата си от водещи в индустриалния бранш Qdos помпи за дозиране на химикали. Qdos® Conveying Wave Technology (CWT™) разширява възможностите на технологията за перисталтични помпи и предлага по-дълъг сервизен живот от традиционните конструкции базирани върху тръба. CWT™ освен това предлага важни предимства в приложения за третиране на води; потребителите ще се възползват от превъзходната точност на дозиране на химикали и задачи за дозиране и от елиминирането на скъпото спомагателно оборудване.

Помпите Qdos® CWT™ постигат своето перисталтично действие чрез действието на уникален елемент за контакт с течността, който, практически, предлага същата базова функция като тръбата на обикновената перисталтична помпа. Освен елиминирането на блокирането на парите, елементът осигурява стабилна, надеждна работа, дори при колебания в околната температура и налягане. В допълнение, здравата механична конструкция осигурява трайно висока точност за целия експлоатационен живот на помпата.

По-дълъг сервизен живот

За да бъде постигнато перисталтично изпомпващо действие, помпената глава CWT включва елемент от EPDM (етилен-пропилен-диенов мономер) вместо тръба, който действа срещу канала PEEK. Елементът контактуващ с получения в резултат поток е подложен на много ниски нива на механично напрежение, което означава, че Qdos CWT помпата ще има значително по-дълъг сервизен живот отколкото традиционната помпа.

Qdos CWT помпите предлагат отлична точност на дозиране на химикали в приложения с третиране на води. Помпите въвеждат химикали – включително натриев хипохлорит да последващи цикли на хлориране – без необходимостта от предозиране, с което предоставя постоянна висока точност за експлоатационния живот на помпата.

Позитивна потребителска обратна връзка

Сред пилотните обекти, способни да дадат доказателства, е съоръжението за рекултивация на водата Сан Луис Рей в Оушънсайд, Калифорния. Съоръжението, което събира, третира и изхвърля отпадните води от цялата градска канализация, благоприятства използването на перисталтични помпи пред мембранните помпи заради способността им да се справят с отделящи газове химикали като натриев хипохлорит. Инсталирането на Qdos CWT помпа позволи на инженерите на обекта да използват перисталтичната технология в приложение, в което пикове на налягането и отделяне на газове въздействат върху повечето типове традиционни помпи.  След инсталирането в съоръжението Сан Луис Рей се наблюдаваше значително удължаване на живота на помпата.

Уплътнената глава на помпата CWT – която осигурява точен, линеен и повторяем дебит – също е изключително безопасна, тъй като свежда до минимум излагането на оператора на химикали, докато превключването е възможно за по-малко от минута, без да са необходими инструменти. Потребителите на Qdos CWT могат да се възползват от допълнителната безопасност за експлоатацията и околната среда благодарение на софтуера за детекция на течове, алармите за неизправности и възможностите за възстановяване на течността, които избягват химическите отпадъци.

qdos cwt 60

Използваемост и управление

От гледна точка на използваемостта помпата се отличава с клавиатура с висока видимост и TFT дисплей, заедно с възможността за директна свързаност към различни системи за външен мониторинг.

„Това е вълнуващо представяне за нас“, казва Мартин Джонстън, директор по стратегическото бизнес развитие в WMFTS. „Qdos CWT е следващото ниво с висока производителност за нашата водеща в индустрията гама от помпи за дозиране на химикали Qdos®. Нашата цел беше да проектираме технология, която предоставя всички предимства на традиционната помпа, но със значително по-дълъг сервизен живот от традиционните конструкции базирани върху тръба. От ранните отзиви на потребителите става ясно, че CWT ще помогне да се осигури оперативна ефективност на широк кръг потребители. Очакваме с нетърпение да запознаем повече от нашите клиенти с нейните предимствата."

Както всички помпи от гамата, Qdos CWT се предлага в редица варианти, които осигуряват различни режими на управление, от Ръчен, Дистанционен и PROFIBUS, до Универсален (автоматично и ръчно управление) и Универсален+ (автоматично и ръчно управление с конфигуриращ се 4 -20 mA вход и изход).

Новата гама Qdos CWT предлага дебити от 0,1 до 500 мл/мин и до 9 бара средно-квадратично налягане. Управлението на дебита е до 5000:1 с ±1% точност. За осигуряване на приложимостта за индустриални среди Qdos CWT се отличава с корпус с клас на защита IP66 NEMA 4X. Стандартно се предлага тригодишна гаранция.

Стартирането на Qdos CWT за дозиране на химикали в индустриалния сектор бележи само началото, тъй като вече се предлагат планове за подпомагане на безброй други приложения, които да се възползват от наличните предимства.

Научете повече за Qdos® Conveying Wave Technology

Абонирайте се за нашия бюлетин и бъдете запознати с нашите последни новини.

Абонирайте се сега